1.  RO
  2.  EN


SPECIALITATI


POLIGRAFIE RESPIRATORIE NOCTURNA


POLIGRAFIE RESPIRATORIE NOCTURNA

Poligrafia ventilatorie nocturna este o investigatie de natura medicala, non-invaziva si nedureroasa, ce se utilizeaza in diagnosticul sindromului de apnee in somn. 

 

Diagnosticarea apneei si a severitatii acesteia se realizeaza prin poligrafie respiratorie. Poligraful este un dispozitiv special care monitorizeaza respiratia in timpul somnului si inregistreaza intreruperile acesteia. Pe langa fluxul nazal, mai sunt analizate si o serie de alti parametri cum ar fi pulsul, saturatia de oxigen si pozitia corpului.

Poligraful este simplu de montat si nu creeaza disconfort pacientului. Investigatia are loc pe timpul noptii la domiciliul pacientului sau in laboratorul de somnologie. Dupa realizarea investigatiei rezultatele sunt interpretate de medicul specialist, care va observa tipul de apnee de care sufera pacientul si severitatea acesteia.

Acest site foloseşte cookies pentru a imbunatati experienta ta de navigare. Pentru mai multe detalii referitoare la cum folosim datele tale si la drepturile tale te invitam sa citesti: Politica de cookies.