1.  RO
  2.  EN


Specialități


Cosmetică Medicală


Cosmetică Medicală

Ce este TEOSYAL?

Fabricat în Elveţia, Teosyal ® reprezintă o gamă nouă de produse injectabile pentru reducerea ridurilor, pe bază de acid hialuronic 100%, extrem de biocompatibile, neresorbabile, TEOSYAL ® poate fi injectat pe toată faţa, pe gât, pe decolteu şi pe mâini.

Acesta este un agent puternic de hidratare a cărui cantitate în derm scade treptat cu vârsta. Din acestă cauză pielea se usucă, se fragilizează, şi apar primele riduri. Treptat, ţesuturi dispar şi se confruntă cu rafturi în sine. Injectat în derm, TEOSYAL ®, datorită concentraţiei sale puternice în acid hialuronic, compensează această pierdere de acid hialuronic.

Când sunt vizibile rezultatele?

Rezultatele sunt vizibile imediat. În scopul optimizarii rezultatului obținut, este important să se respecte protocolul recomandat de către medicul specialist, care poate varia între 1 şi 3 sesiuni inițiale. Efectul de lungă durată al TEOSYAL creşte odată cu numărul de şedinţe. Pentru a menține rezultatele obținute sunt necesare şedinţe suplimentare de întreținere. Acestea vor necesita o cantitate mai mică de produs, datorită efectului cumulativ al ședințelor.

Ce este TEOSYAL ULTIMATE?

TEOSYAL Ultimate este cea mai recentă generație de implanturi pentru volum din gama Teosyal şi reprezintă soluția ideală pentru pielea lăsată şi îndepartarea aspectului lucios al pielii. Conceput special pentru remodelarea feței ce necesită cantități mai mari de produs, TEOSYAL Ultimate permite o îmbunătățire semnificativă a armoniei feței prin creşterea țesutului subcutanat, prin crearea de volum (în pomeți, obraji şi bărbie), precum şi corectarea imediată a adânciturilor profunde ale pielii. Proprietățile sale reologice şi capacitatea sa de a crea un volum intens asigură un rezultat spectaculos şi o remodelare perfectă a feței.

Care este tehnica injectării?

Injectarea se realizează cu un ac de 23 G (inclus în cutia de TEOSYAL Ultimate), cu un ac de 18G sau cu o canulă flexibilă de18 G (în urma unei micro-incizii cu un ac NOKORTM sau cu o lamă de bisturiu de 11G). Pentru confortul pacientului poate fi făcută sub anestezie locală sau tronculară. De asemenea, poate fi aplicată o cremă de tip EMLA ®. Se recomandă respectarea cu stricteță a contraindicațiilor produsului.

Ce zone ale feţei pot fi tratate cu TEOSYAL ULTIMATE?

- pomeţii şi şanțul lacrimal
- regiunea temporală
- ridurile de marionetă
- nasul
- bărbia
- linia mandibulară
- sprâncenele

Care sunt efectele injectării cu TEOSYAL ULTIMATE?

Obrajii sunt bombați, iar pomeții şi bărbia sunt remodelate pentru un rezultat imediat, optimizat pe termen lung. Una sau două şedințe sunt suficiente pentru a obține o corecție ce durează în medie pană la 18 luni.

Ce este TEOSYAL DEEP LINES?

TEOSYAL ® Deep Lines este un produs foarte vâscos recomandat pentru umplerea ridurilor profunde ale feței, cum ar fi ridurile nazogeniene, liniile de marionetă şi altele.

În funcție de adâncimea ridurilor care trebuiesc tratate, sunt necesare unul sau, uneori, două sesiuni de tratament pentru rezultate optime. Un nou retuş este recomandat după 6-9 luni, şi va necesita injectarea unei cantități mai mici de produs.

Când este nevoie de injectarea cu TEOSYAL DEEP LINES?

În cazul:

- Ridurilor foarte vizibile
. Ridurilor nazogeniene
. Liniilor de marionetă

Ce este TEOSYAL KISS?

TEOSYAL ® Kiss este o formulă exclusivă şi inovatoare, un gel adaptat zonei sensibile a buzelor.

TEOSYAL ® Kiss este foarte reticulat, obținându-se astfel un produs mai rezistent la degradare şi care garantează o durată de viață optimă. Un nou retuş este recomandat după 6-9 luni, şi va necesita injectarea unei cantități mai mici de produs.

După cât timp trebuie repetată procedura şi cât ţine efectul acidului?

Durata de viață estimată: 9 – 12 luni

Acestă durată de viață depinde de mai mulți factori: tipul de piele al pacientului, severitatea ridurilor care trebuiesc corectate, tipul de injectare (dermul superficial, mediu sau profund), precum şi volumul injectat

Ce este TEOSYAL GLOBAL ACTION?

Umplerea ridurilor este simplificată cu TEOSYAL GLOBAL ACTION.

TEOSYAL ® Global Action este recomandat pentru umplerea ridurilor liniare, a pielii deteriorate, a ridurilor nazogeniene vizibile mai puțin sau mediu, a ridurilor peribucale şi glabelare. Este indicat pentru toate zonele feței în cazul în care ridurile nu sunt foarte vizibile.

TEOSYAL ® Global Action: un nou retuş este recomandat după 6-9 luni, şi va necesita injectarea unei cantități mai mici de produs.

 

Când se foloseşte TEOSYAL GLOBAL ACTION?

Se poate folosi pentru toate zonele feţei, în special pentru ridurile medii.

 

Ce este TEOSYAL FIRST LINES?

ESOYAL ® First Lines este recomandat pentru corectarea liniilor fine şi a ridurilor superficiale: zone sensibile cum ar fi “laba gâştii” şi zona peribucală.

TEOSYAL ® First Lines: un nou retuş este recomandat după 6 luni, şi va necesita injectarea unei cantități mai mici de produs.

 

Cand se foloseste TEOSYAL FIRST LINES?

Teosyal First Lines se foloseste in cazul

- Ridurilor superficiale
- Ridurilor de tip “laba gâştii”

După cat timp trebuie repetată procedura şi cât tine efectul acidului??
 

Durata de viață estimată: 6 luni. Acesta durată de viață depinde de mai mulți factori: tipul de piele al pacientului, severitatea ridurilor care trebuiesc corectate, tipul de injectare (dermul superficial, mediu sau profund), precum şi volumul injectat.

 

 

Dermapen

Ce este dermapen?
Dermapen, cel mai avansat și accesibil dispozitiv sub formă de stilou, ce folosește ace detașabile de unică folosință pentru a reda pielii tinerețea mult dorită și pentru a trata cicatricile, este acum disponibil și în Romania. Fie că vorbim de cicatrici de acnee, post-operatorii, atrofice, post-vărsat de vânt sau despre îmbunătățirea calității pielii cum ar fi ridurile, porii dilatați și chiar vergeturile, toate acestea se pot trata prin Dermapen, tratamentul non-invaziv pe care ți-l poți permite.

Dermapen, ce afecțiuni tratează?
Dermapen este indicat pentru rejuvenarea și liftingul pieliiameliorarea ridurilor fine și a porilor dilatati și chiar a vergeturilor sau pentru tratarea cicatricilor de acnee, atrofice, post-operatorii, post-vărsat de vânt.

Care sunt etapele tratamentului?
-se demachiază pielea;
-pentru înlăturarea disconfortului se aplică local o cremă anestezică. Se lasă să acționeze 15-20 minute, apoi se curăță zona ce urmează a fi tratată cu o soluție dezinfectantă;
-se reglează adâncimea de penetrare a acelor pentru fiecare zonă în parte;
-se aplică substanța activă specifică zonei tratate;
-se creează mii de micro-intepaturi la nivelul pielii, favorizând pătrunderea în derm a substanțelor active pentru a stimula producerea de colagen propriu.

Câte ședințe sunt necesare?
Numărul de sedințe indicat diferă în funcție de locul tratat, între 3 și 8.

Care sunt avantajele/rezultatele tratamentului cu Dermapen?
• Tonifiere, lifting și reîntinerirea pielii;
• Reduce cicatricile post acneice și post operatorii atrofice;
• Ameliorează ridurile și liniile fine;
• Micsorează porii dilatați;
• Ameliorează vergeturile;
• Tratează alopecia;
• Este lipsită de traume;
• Este urmată de recuperare rapidă.

Botox

Ce este injectarea cu botox (toxina botulinică)?

Pentru ce este folosit?

În ce condiții are loc injectarea?

Cât durează această procedură?

Câte injecții sunt necesare?

La cât timp sunt vizibile efectele și cât durează?

Care sunt riscurile injectării cu toxina botulinică?

Când NU este recomandată injectarea cu botox?

Ce este injectarea cu botox(toxina botulinică)?

Injectarea cu botox (toxina botulinică) este un tratament cosmetic eficient și sigur, care a devenit din ce in ce mai popular datorită efectelor sale în tratarea ridurilor fine, de expresie, cât și a celor profunde.

Sus ]

Pentru ce este folosit?

Botoxul este un tratament cosmetic ce se poate folosi in tratarea ridurilor fine cât și a celor profunde. Se poate folosi în cazul persoanelor cu vârste cuprinse între 18 si 65 de ani. Toxina botulinică blochează transmiterea impulsurilor nervoase către mușchii faciali din zona în care a fost injectată. Reduce astfel temporar contracțiile mușchilor faciali ce cauzează producerea ridurilor. S-a demonstrat că este un tratament eficient și sigur care poate reduce ridurile de expresie, din această cauză devenind din ce în ce mai popular.

 

În ce condiții are loc injectarea?

Această substanță va fi injectată, în condiții perfect sterile, direct în mușchii zonelor afectate de riduri. Înainte de injectare, în funcție de structura feței și de mobilitatea mușchilor faciali, medicul va stabili care sunt zonele ce pot fi injectate.

 

Cât durează această procedură?

Întreaga procedură durează 30 de minute.

 

Câte injecții sunt necesare?

Sunt necesare de la 4 la 10 injecții, în funcție de zona tratată. Acul cu care se realizează injecțiile este foarte fin și din aceast motiv disconfortul este minim. Nu este necesară anestezia decat în cazul persoanelor sensibile.

 

La cât timp sunt vizibile efectele și cât durează?

Ameliorarea ridurilor apare după 3-7 zile, iar efectul poate dura pâna la 6-12 luni.

 

Care sunt riscurile injectării cu toxina botulinică?

În unele situații poate să apară un disconfort minor, asociat cu această procedură: simptome asemanatoare celor gripale, mișcări ușoare necontrolate ale ochiului (în primele 30 min), dureri faciale, înroșirea zonei injectate.

 

Când NU este recomandată injectarea cu botox?

  • ai o infecție în zona care ar trebui injectată
  • ești alergică la oricare dintre ingrediente
  • ești însarcinată sau crezi că ai putea fi
  • suferi de anumite afecțiuni neurologice (ex. Miastenia Gravis)


Medicii SpecialistiBugari Radmila- Anca

Bugari Radmila- Anca

Medic Primar O.R.L, Doctor in Stiinte Medicale, Medic Specialist Medicina Familiei, Asistent Universitar Catedra de ORL UVVG Arad, Asistent Universitar Catedra de Medicina Familiei UVVG Arad
Acest site foloseşte cookies pentru a imbunatati experienta ta de navigare. Pentru mai multe detalii referitoare la cum folosim datele tale si la drepturile tale te invitam sa citesti: Politica de cookies.