1.  RO
  2.  EN


SPECIALITATI


Pneumologie


Pneumologie

Pneumologia este specialitatea medicala care se ocupa cu preventia, diagnosticarea, tratarea si monitorizarea afectiunilor tractului respirator si ale plamanului.

Bolile pulmonare  reprezinta o problema majora de sanatate publica atat  in tara noastra cat si la nivel mondial, incidenta acestora fiind  in continua crestere; fumatul, poluarea, expunerea profesionala la noxe respiratorii , infectiile, obezitatea  sunt responsabile pentru cele mai multe boli pulmonare.

 Cand trebuie sa ne adresam pneumologului?

 Semne timpurii ale bolilor pulmonare sunt ușor de trecut cu vederea. Semnele si simptomele pot varia în funcție de tipul  afectiunii pulmonare. Cele mai commune simptome care determina pacientul sa se adreseze la un medic pneumolog sunt: senzatia de lipsa de aer, respiratia suieratoare (wheezing), scaderea tolerantei la efort, o tuse care nu dispare,  tuse cu sange sau cu mucus, durere sau disconfort toracic in timpul respiratiei. Medicul pneumolog va consulta pacinetul si va realiza investigatiile paraclinice necesare diagnosticului si tratamentului.

Printre cele mai importante afectiuni pulmonare  se numara: bolile obstructive bronho-pulmonare cronice (BPOC), astmul bronsic, bronsite cronice sau acute, pneumonia, cancerul pulmonar, tuberculoza pulmonara, afectiuni pulmonare interstitiale, fibroza pulmonara, sarcoidoza, afectiunile autoimune. 

Toate aceste afectiuni, cat si patologiiile mai rare ale tractului respirator, pot fi diagnosticate si tratate la Policlinica Dr. Turcin, unde pacientul va beneficia de o examinare completa si avizata realizata de catre medicul pneumolog.Medicii SpecialistiSAS DANIEL

SAS DANIEL

Medic Primar Pneumologie
Acest site foloseşte cookies pentru a imbunatati experienta ta de navigare. Pentru mai multe detalii referitoare la cum folosim datele tale si la drepturile tale te invitam sa citesti: Politica de cookies.