1.  RO
  2.  EN


SPECIALITATI


Oftalmologie


Oftalmologie

Specialitatea medico-chirurgicala care se ocupa de diagnosticarea si tratarea afectiunilor ochiului si a structurilor care tin de ochi (pleoapa, cai lacrimale). Afectiunile nervului optic si ale cortexului vizual intra in domeniul unei supraspecializari: neuro-oftalmologia. Se ocupa de tulburari de vedere (miopie, hipermetropie, astigmatism), cresterea tensiunii intraoculare, cataracta, boli ale retinei, glaucom.Tehnici de diagnostic: dioptron, examenul fundului de ochi, perimetria computerizata, tomografia de nerv optic.

Printre primele aspecte care se discută în cabinet sunt legate de vârstă, iar întrebarea imediat următoare privește prescripția anterioară a pacientului. În acest sens, este recomandat să aveți asupra dumneavoastră un istoric al recomandărilor oftalmologice, dacă acestea există, pentru ca medical sau optometristul să le aibă în vedere, acolo unde cazul.

Următorul subiect de interes pentru specialist îl reprezintă motivul pentru care ați decis să efectuați controlul. În situația în care acesta s-a efectuat în urma resimțirii unor neplăceri la nivelul ochiului, atunci trebuie să furnizați detalii amănunțite cu privire la simptomatologie: de cât timp persistă, cât de frecvente sunt, cât de intens se resimte și dacă știți factorii care au determinat apariția ei.

După discuția de început, în care specialistul și-a conturat ideea cu privire la un eventual diagnostic, vi se va face o măsurătoare orientativă la un apărat numit în termeni populari “dioptron”. În urma măsurătorii, medicul sau optometristul vă va face o probă cu lentile pentru a fi mai aproape de valorile dioptriei.

Pentru stabilirea corecției finale, prin intermediul unui optotip, vi se va testa acuitatea vizuală pentru fiecare ochi în parte. Astfel, literele vor fi proiectate la o distanță de 3-5m și va trebui să le vedeți la o dimensiune din ce în ce mai mică, în timp ce specialistul vă va schimba pe rând mai multe lentile cu diferite dioptrii. În funcție de valorile cu care literele devin mai ușor de citit, se stabilesc dioptriile cu care acuitatea vizuală este cât mai apropiată de 100%. În urma acestui test de refracție se eliberează prescripția de ochelari.Medicii SpecialistiBUGARI DAN

BUGARI DAN

Medic Primar Oftalmologie
Acest site foloseşte cookies pentru a imbunatati experienta ta de navigare. Pentru mai multe detalii referitoare la cum folosim datele tale si la drepturile tale te invitam sa citesti: Politica de cookies.