1.  RO
  2.  EN


SPECIALITATI


Cardiologie


Cardiologie

Servicii:

◼ Consultații

◼ ECG si interpretare - este analiza neinvaziva, prin care se inregistreaza activitatea electrica a inimii. Trebuie efectuata intotdeauna cand este suspectata o afectiune cardiovasculara. Se face prin montarea unor electrozi pe corpul pacientului si nu necesita o pregatire speciala a acestuia.

◼ Ecografie transtoracicã (ecocardiografie) - este o tehnica de diagnostic ce foloseste ultrasunetele pentru a vizualiza structura si functia inimii precum si emergenta marilor vase de la nivelul cordului. In timpul procedurii un transductor (asemanator cu un mic microfon) emite ultrasunete (cu o frecventa foarte inalta, astfel incat acestea nu pot fi auzite de urechea umana) care strabat peretele toracic pana la nivelul inimii. Inima va reflecta aceste ultrasunete care vor fi captate de transductor si transmise unui computer care va afisa pe un monitor imaginea peretilor si a valvelor inimii, precum si fluxul sangelui prin compartimentele acesteia. Ecocardiografia transtoracica foloseste un transductor care se aplica la nivelul pieptului oferind o imagine a inimii dinspre anterior spre posterior.

◼ Ecografie Doppler vascularã (arteriala si venoasã) - consta in examinarea bidimensionala si Doppler (Duplex) a vaselor de singe. La fel ca si la ecografia cardiaca, examinarea bidimensionala ofera date morfologice : aspectul peretilor vaselor, prezenta, marimea si aspectul placilor de aterom, prezenta trombilor, etc. Examinarea Doppler furnizeaza informatii legate de curgerea sangelui in vase si despre severitatea leziunilor : stenoze, ocluzii, etc. Ecografia vasculara este indicata atat in diagnosticul bolilor arteriale, cat si acelor venoase.

◼ Holter tensiune arterialã - reprezinta masurarea tensiunii arteriale la intervale regulate de timp, pe o perioada predeterminata ( de obicei 24h) cu scopul de a obtine un profil tensional al pacientului in conditii cat mai apropiate de viata de zi cu zi, deci mai apropiat de profilul tensional real.

◼ Test de efort - este o investigatie folosita de medicul cardiolog pentru a evalua functia cardiaca, in special in raport cu efortul fizic.

◼ Holter ECG - consta in inregistrarea de lunga durata a electrocardiogramei (24 sau 48h), permitand medicului cardiolog obiectivarea unor simptome acuzate de pacient si nesurprinse pe electrocardiograma efectuata in cabinet.

◼ Determinare hemodinamica prin metoda bioimpedantei toracice - Sistemul de monitorizare si management de tip HOTMAN este un aparat medical ce foloseste o metoda noninvaziva de masurare a parametrilor hemodinamici bazata pe determinarea modificarilor de bioimpedanta toracica pe parcursul unui ciclu cardiac. Citeste aici mai multe detalii despre bioimpedanta toracica 

◼ TratamenteMedicii SpecialistiTURCIN-HALKA VESNA

TURCIN-HALKA VESNA

Medic specialist cardiologie
Acest site foloseşte cookies pentru a imbunatati experienta ta de navigare. Pentru mai multe detalii referitoare la cum folosim datele tale si la drepturile tale te invitam sa citesti: Politica de cookies.